Υπολογιστικά κατευθυνόμενη τοποθέτιση εμφυτευμάτων - Στοματογναθοπροσωπική χειρουργική εμφυτεύματα

Go to content

Main menu:

Υπολογιστικά κατευθυνόμενη τοποθέτιση εμφυτευμάτων

Πληροφορίες

Χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων  καθοδηγούμενη από αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης- Denta Scan.
(Cone  Beam CT Guided Implant Surgery ).

Οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών
σε σχέση με τη δυνατότητα τρισδιάστατης  και με ακρίβεια απεικόνισης  των ανατομικών δομών (κυρίως οστικών αλλά και μαλακών μορίων ) της γναθοπροσωπικής περιοχής, έχει αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζουμε διαγνωστικά, αλλά και θεραπεύουμε τους ασθενείς  μας, σε τέτοιο βαθμό που  λίγα χρόνια πριν ήταν αδύνατο να φανταστούμε.
Η προεγχειρητική απεικόνιση της περιοχής που πρόκειται  να τοποθετ
ήσουμε εμφυτεύματα  μπορεί να γίνει με ακτινογραφίες ή  όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο με  αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης  (Denta Scan). Με αυτόν τον τρόπο έχουμε πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν  την εγγύτητα γειτονικών ανατομικών δομών (π.χ.νεύρα, παρακείμενα δόντια, αγγεία), την επάρκεια του οστού της περιοχής και την επιλογή  του εμφυτεύματος που θα τοποθετήσουμε.
Κατά την  ενσωμάτωση της τεχνολογίας αυτής στην καθημερινή πρακτική μας,  συνδιάζουμε  τα δεδομένα αυτά  με την χρήση του κατάλληλου
λογισμικού (guided surgery software) και μπορούμε να πραγματοποιούμε  στον υπολογιστή εικονικά  το χειρουργικό  πλάνο (επιλογή εμφυτευμάτων , μέγεθος, θέση, κλίση). Στην συνέχεια ο υπολογιστής  μεταφέρει  τις επιλογές  μας  με απόλυτη ακρίβεια  στον χειρουργικού οδηγό. Το τελικό αποτέλεσμα αλλάζει ριζικά τον τρόπο που λειτουργούμε, μειώνοντας δραματικά τον χειρουργικό χρόνο (όλες  οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί), το χειρουργικό τραύμα (δεν χρειάζεται να εκθέσουμε την οστική επιφάνεια  περισότερο από λίγα χιλιοστά) , μεγιστοποιώντας την ακρίβεια της τοποθέτησης , πρακτικά μηδενίζοντας την πιθανότητα  λάθους και επιπλοκών, με άμεση  συνέπεια  λιγότερο πόνο, λιγότερο οίδημα και γρηγορότερη επούλωση. Επιπλέον η μοναδική δυνατότητα ακριβούς τοποθέτησης ,επιτρέπει την χρησιμοποίηση όλων των πιθανών  θέσεων υποδοχής του εμφυτεύματος, αποφεύγοντας αυξητικές  της οστικής μάζας επεμβάσεις, μειώνοντας  συνολικά το κόστος , τον επιπλέον απαιτούμενο χρόνο επούλωσης και συνοδές  επιπλοκές .

 
Back to content | Back to main menu